Onderwijs en bedrijfsleven werken samen om de grote vraag naar arbeidskrachten aan te pakken
De samenwerking resulteert in een innovatieve alliantie; Elektrotechniek +. Een mbo-4-opleiding op het gebied van Elektrotechniek waar studenten de kans krijgen om te leren en werken bij prominente werkgevers in de industrie. Met een focus op praktijkervaring en persoonlijke ontwikkeling streeft Elektrotechniek+ ernaar om een nieuwe generatie professionals op te leiden die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.
Afgelopen vrijdag sloot het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) zich bij deze alliantie aan. NPRZ zorgt met haar partners voor een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. Marco Pastors, directeur van NPRZ, schetste de onschatbare waarde voor de jeugd van Zuid: “Door jongeren al bij de start van hun opleiding te verzekeren van een baan en een goed salaris geven we ze richting. Werkgevers die klaarstaan aan het eind van de schoolcarrière helpen jongeren bij het maken van verstandige keuzes waar niet alleen de jeugd baat bij heeft."
Marc Meijer, directeur Techniek College Rotterdam: "Vanuit het bedrijfsleven zijn stoere ideeën, we moeten als onderwijs dan ook niet bang zijn om aan te sluiten.”
Uiteindelijk snijdt het mes aan twee kanten, aldus Jeroen van Dorp van Shell Pernis en de founding father van Elektrotechniek+. “Wij zijn blij dat alle partijen de handen ineenslaan om jongeren een beter perspectief te bieden. Bedrijven in de industrie zijn erbij gebaat dat er voldoende goed opgeleid personeel is, de maatschappij is gebaat bij gelijke kansen voor iedereen en bestaanszekerheid.”