Maakindustrie & Onderhoud
Jij maakt van niets iets indrukwekkends
Is de branche Maakindustrie & Onderhoud iets voor jou?
Jij weet van aanpakken, je houdt van mooie dingen maken en oplossingen bedenken. Jij wordt enthousiast van alle soorten techniek en materiaal. Vroeger bouwde je machines met K'NEX, maar straks bouw en repareer jij installaties in het écht.
De Rotterdamse haven is een van de belangrijkste kruispunten van Europa. Per jaar hebben ze daar zo'n 2.000 nieuwe medewerkers nodig. Vakmensen uit de branche Maakindustrie & Onderhoud werken dan ook vaak in de haven. Dat belooft wat, namelijk baangarantie. Wat denk je, is deze branche iets voor jou?
Onderhoud
Een leven zonder ovenfriet, zwemkleding en energie voor elektrische scooters, kun jij je het voorstellen? Zonder dat we het doorhebben produceren fabrieken non-stop en draaien energiecentrales dag en nacht. Al die installaties hebben goed onderhoud nodig, anders zitten we ineens zonder producten. Kies je voor een opleiding in Onderhoud, dan werk je straks als monteur of technicus.
Productietechniek
Werken met metaal, dat klinkt stoer, toch? Veel constructies, installaties en fabrieken zijn met staal gebouwd. Denk aan de schepen in de Rotterdamse haven, machines met draaiende onderdelen of de leidingen waar ons water doorheen stroomt. Als constructiewerker, lasser of pijpenbewerker, ontwerp, maak of onderhoud je de wereld van de productietechniek.
Technicus engineering
Lijkt het je leuk om engineer te worden? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Word je projectleider, technisch tekenaar of werkvoorbereider? Of gewoon een allrounder. Tijdens deze brede opleiding kies jij na het eerste jaar 1 richting waarin jij je gaat verdiepen: van elektrotechniek, installatietechniek, mechatronica tot werktuigbouwkunde. Zit jij op de havo en ben je op zoek naar een uitdagende opleiding? Bekijk dan eens de opleiding Beroepshavo Technicus engineering.
Voor bedrijven
Techniek is onmisbaar. Net als goede medewerkers. Jij kunt invloed uitoefenen op de werknemers van de toekomst. Hoe? Door onze studenten op te leiden tijdens hun stageperiode, door gastlessen te geven of door mee te denken over de invulling van ons mbo-onderwijs.