Software developer

Software developer

Websites, apps en zelfs de coolste games. In deze software developer opleiding ga je aan de slag met het ontwerpen en bouwen van software. Je zorgt ervoor dat ze technisch goed werken. Je werkt vaak samen met collega’s én met de klant. Je luistert goed naar hun wensen en ideeën. En je gaat ermee aan de slag.

In het kort

Wil jij apps of websites ontwerpen?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Jij bedenkt, ontwerpt én bouwt computerprogramma’s en websites. Je kunt zelfstandig werken. Maar je vindt het ook leuk om samen te werken met developers en designers. Ook ben je een echte doorzetter en oplossingsgericht. Na deze opleiding laat jij wensen tot leven komen met technologie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je werken op basis van verschillende projecten. Binnen een project werk je samen. Natuurlijk moet je ook wel eens zelfstandig kunnen werken. Bij het ontwerpen en bouwen leer je gebruik te maken van verschillende programmeertalen, zoals HTML/CSS, PHP, JavaScript en Python.

Tijdens de opdracht krijg feedback van de klant. Daarna ga je met verbeterpunten aan de slag. En uiteindelijk presenteer je de opdracht ook aan de opdrachtgever. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Bijvoorbeeld programmeren van microcontrollers of drones. Jij kiest welk keuzedeel je wilt.

Dit ga je doen

  • Applicaties bouwen
  • Werken met programmeertalen  
  • Werken in een scrumteam  

Dit niet (zo vaak)

  • Computers aansluiten 
  • Werkformulieren invullen
  • Netwerkbeheer 

Deze vakken krijg je

Ontwerpen
Programmeren
Projecten
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
5
dagen naar school
2
stages

Stage lopen

In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage. Je gaat 4 dagen per week naar het stagebedrijf én 1 dag volg je theorielessen op school. In het derde leerjaar loop je een half jaar stage, dan ga je 5 dagen per week naar je stagebedrijf. 

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl

Kies jouw leslocatie

3 locaties in Rotterdam en Schiedam

Deze opleiding kun je volgen op 3 verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam. Uiteraard zijn alle locaties makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Elke locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. Welke locatie kies jij?

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Check dit verhaal

''ICT is niet alleen voor mannen!'' Docent Kelvin van der Graag en student Loubna Fares vertellen je graag meer over de opleiding Software Developer aan Techniek College Rotterdam.

Beroepen na de opleiding

Als software developer ontwerp en bouw je applicaties en websites. Van apps tot games. Jij bedenkt, ontwerpt en bouwt het samen met designers en developers. Soms werk je zelfstandig, maar vaak samen met collega’s in een team van ontwikkelaars. En op zo’n dag als vandaag kan het maar zo zijn dat je een presentatie geeft van de nieuwe features. Om aan de klant uit te leggen wat je bedacht, ontworpen en gebouwd hebt.    

Het gaat niet alleen om nieuwe software. Je zorgt er ook voor dat bestaande applicaties blijven werken. 

Je kunt na je opleiding direct aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren bij de hbo-opleiding Technische informatica of Media technologie 

Deze skills heb je nodig

  • Je bent een doorzetter
  • Je bent oplossingsgericht
  • Je kunt logisch nadenken

Deze niet (altijd)

  • Je kunt goed reflecteren
  • Je kunt goed presenteren
  • Je bent goed in Nederlands

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Tip: je kan deze opleiding in 3 jaar afronden. Vraag ernaar tijdens de intake. 

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail de contactpersoon van de locatie. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar.

Veelgestelde vragen

Vinod Poenai

Vinod Poenai

Kerndocent

Een goede code is als een goed boek: het is helder, gestructureerd en laat zich met plezier lezen.