Middenkaderfunctionaris Bouw/ Infra

Middenkaderfunctionaris Bouw/ Infra

Jouw omgeving bestaat naast groen, uit gebouwen (bouw) én uit wegen, bruggen, tunnels, enz. (infra). Vraag jij je af wie zich bezighoudt met al dat moois om je heen? Kies je de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw/ infra dan maak je kennis met beide vakgebieden. Aan het einde van het eerste studiejaar kies je of  je doorgaat met bouw óf met infra. Zonder jou komen we nergens!

In het kort

Wil jij alle kanten op in de bouw/infra?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je denkt altijd een paar stappen vooruit. En vindt een oplossing voor ieder probleem. Je krijgt energie van hard werken. Ook als het buiten koud en nat is. En je vindt het tof om collega’s aan te sturen en de planning te bewaken. Met de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw/ infra ben je betrokken bij elke stap: van de eerste schetstekening tot het leggen van de laatste dakpan en van het in gebruik nemen van een rotonde tot ontwikkelen van een bruisende haven.
Ontdek de locatie

Wat leer je tijdens de opleiding?

In het eerste jaar van de opleiding leer je alle ins and outs van de Bouw en Infra. Je gaat gezamelijk aan de slag met twee projecten: het ontwerpen van een vakantiewoning en het park en het seriematig opzetten van een woonwijk. Na het eerste jaar ga jij je specialiseren. Je kan dan kiezen voor de richting bouw of infra. 

Opleiding Middenkaderfunctionaris bouw
Opleiding Middenkaderfunctionaris infra

Dit ga je doen

  • Tekening met gemaakte afspraken maken
  • Planning en kosten bewaken
  • Samenwerken in teams 

Dit niet (zo vaak)

  • Zelf ontwerpen
  • Straatjes leggen
  • In je eentje werken

Deze vakken krijg je tijdens de opleiding:

Je moet als Middenkaderfuctionaris Bouw/ Infra later heel wat kunnen. Daarbij helpen we je door de theorielessen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de projecten. Zo kun jij al die vaardigheden oefenen en zo je competenties ontwikkelen. Naast de verplichte vakken zoals Nederlands en Engels, krijg je ook het vak Project. Binnen dit vak krijg je bv tekenen, natuurkunde, vormgeving, visuatlisatie en ontwerp. 

Rekenen
Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
5
dagen school of stage
2
uur per week zelfstudie

Stage lopen

Je gaat  4 of 5 dagen per week naar school voor je theorie- en praktijklessen. Daarnaast loop je 3 keer 20 weken stage. Je eerste stage start in de tweede helft van het tweede jaar. Jij kiest waar je stageloopt. Bij één van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via  stagemarkt.nl. Natuurlijk helpen we jou hierbij.

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. Bij elke stage doe je alles wat je op school hebt geleerd. Zo oefen je bijvoorbeeld op school om een tekening te maken en doe je dat op je stagebedrijf nog een keer. Daardoor krijg je vaardigheid en ontwikkel jij je competenties.

Kies jouw leslocatie

Schiedam óf Rotterdam

Schiedamseweg 245
In Schiedam vind je een mooie locatie. Het is er heel groot en rolstoeltoegankelijk. Het is maar een paar minuten lopen vanaf station of halte Schiedam Nieuwland. Je komt hier met de metro, bus 51 én tram 21 of 24. En die boterham met koffie, haal je in de kantine.  

Jan Lighthartstraat 250 
Deze locatie ligt vlak bij het Zuidplein op Rotterdam-Zuid. En is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een stalling voor je fiets of scooter. En een kantine voor een lekkere lunch.

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Kies je na je eerste jaar de richting Bouw
Kies je na je eerste jaar de richting Infra

Deze skills heb je nodig

  • Je hebt oog voor detail
  • Je kunt goed plannen en organiseren
  • Je durft collega's aan te sturen

Deze niet (altijd)

  • Je kunt vergunningen keuren
  • Vuile handen krijgen
  • Je werkt op een rustig tempo

Neem een kijkje in de wereld van de Infra

Neem een kijkje in de wereld van Bouw

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.  

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Sjoerd Postema

Sjoerd Postema

Docent Middenkaderfunctionaris Bouw/ Infra en Smar...

Ik weet wat het werkveld nodig heeft. En ik leer de studenten graag die competenties.